​Presedintele Comitetului Olimpic Polonez, Piotr Nurowski a decedat, sambata, in urma accidentului aviatic din apropierea aeroportului din Smolensk (Rusia), in care si-a pierdut viata si presedintele Poloniei, Lech Kaczynski, informeaza site-ul oficial al Comitetului polonez. Nurowski facea parte din delegatia de 88 de membri a Poloniei ce s-a deplasat in Rusia pentru a aduce omagii victimelor de la Katin, din 1940.

Piotr Nurowski, mort in accidentul aviatic din RusiaFoto: www.pkol.pl

"La bordul avionului erau 96 de persoane - 88 erau membri ai delegatiei poloneze iar 8 erau membri ai echipajului. Printre victime se afla si Piotr Nurowski. Presedintele Comitetului Olimpic Polonez a facut deplasarea in Rusia pentru a duce o coroana de flori din partea familiei Comitetului Olimpic, in memoria sportivilor polonezi ucisi in padurea de la Katin", se arata in comunicatul oficial al Comitetului Olimpic Polonez.

Fost presedinte al Federatiei de atletism din Polonia, Piotr Nurowski, in varsta de 65 de ani, era presedintele Comitetului olimpic polonez din anul 2005, precum si membru al Comitetului Executiv al Asociatiei Comitetelor Olimpice Europene.