Rudel Obreja, presedintele Federatiei Romane de Box, a precizat, in cursul zilei de joi, ca sunt sanse destul de mari ca Lucian Bute sa isi puna in joc centura de campion la categoria supermijlocie, versiunea IBF, in luna iulie chiar in Romania. Una dintre locatii ar putea fi Stadionul Steaua.

"Suntem din ce in ce mai aproape sa aducem meciul lui Bute in Romania, la sfarsitul lunii iunie. Suntem in discutii avansate. Am vorbit cu Lucian si acesta s-a aratat mai mult decat entuziasmat. Va fi un meci in care ori isi va apara titlul mondial ori va lupta pentru unificarea centurilor. Depindem foarte mult de finantarea pe care o vom primi. Daca meciul va avea loc in Romania, atunci acesta se va disputa pe un stadion, eu am propus Cotroceni, iar altcineva stadionul Steaua", a declarat Rudel Obreja, intr-o conferinta de presa, citat de Mediafax.

Oficialul roman a precizat ca ideea organizarii acestui meci pe stadion i-a venit dupa ce zilele trecute Vladimir Klitschko a boxat in fata a peste 50.000 de spectatori la Dusseldorf.

Dupa 25 de victorii si nicio infrangere, Bute isi va pune in joc centura de campion la categoria supermijlocie, versiunea IBF, in fata lui Edison Miranda, din Columbia. Confruntarea va avea loc pe 17 aprilie, la Centre Bell din Montreal.