Dupa dezamagirea de la Jocurile Olimpice de la Vancouver, patinatorul Evgeni Plushenko nu va mai participa la nicio competitie in acest sezon, rusul anuntandu-si deja retragerea de la Mondialele ce au loc in aceasta saptamana la Torino. Lui Plushenko i-a revenit o accidentare mai veche, rusul urmand a fi supus unei noi interventii chirurgicale la genunchi, dupa cea din 2007.

Campion olimpic in 2006, Plushenko si-a reluat antrenamentele imediat dupa Vancouver, dar o veche problema la genunchi l-a facut sa se opreasca din competitii in acest an. "Cred ca mi-a revenit o accidentare mai veche. Imediat dupa Jocurile de la Vancouver am inceput sa ma antrenez din nou. Am vrut sa adaug o noua cvadrupla programului meu si cred ca am pus prea multa presiune pe genunchi", a declarat rusul pentru Reuters.

Rusul a fost nevoit sa se retraga din Campionatele Mondiale ce se desfasoara in aceasta saptamana la Torino, acuzand dureri la genunchiul drept.

In varsta de 27 de ani, Plushenko va fi supus unei noi interventii chirurgicale la genunchiul drept si planuieste sa se intoarca in competitii in plina forma, in sezonul viitor. "Am facut un control medical in St. Petersburg si doctorul m-a sfatuit sa nu fac exercitii intense pentru cel putin doua saptamani. De aceea nu am putut concura la Torino. Sunt Campionatele mondiale si acolo poti sa patinezi doar daca esti 100% pregatit". In 2007, Plushenko a suferit o interventie chirurgicala la acelasi genunchi.

In ciuda problemelor sale, Plushenko nu va renunta la spectacolele sale, rusul urmand a veni si in Romania, in 11 aprilie. "In spectacole nu este nevoie sa fac o cvadrupla. Pot sa fac un triplu Axel fara a-mi forta genunchiul. Dupa aceste spectacole, in mai sau in iunie planuiesc sa ma operez din nou la genunchi, dar sunt increzator ca voi fi pregatit 100% pentru noul sezon".

Evgeni Plushenko a obtinut medalia de argint la JO de la Vancouver, criticand juriul deoarece programul nu i-a fost apreciat la adevarata valoare. Desi a declarat atunci ca se gandeste la o retragere definitiva din circuitul profesionist, rusul a anuntat ca va participa la JO din 2014, editie ce se va tine "pe propriul teren", la Soci. "Deja am trecut Soci in planurile mele. Cat despre Vancouver, face parte din trecut si eu vreau sa privesc doar in viitor. Oricine care se pricepe la patinaj artistic si este impartial stie cine a fost adevaratul campion la Vancouver. Dar viata continua si nu am de gand sa-mi bat prea mult capul cu ceea ce s-a intamplat acolo. Am spus intotdeauna ca eu sunt singurul meu adversar".