Pugilistul Manny Pacquiao a avut o misiune usoara in fata ganezului Joshua Clottey si a reusit sa-si pastreze titul la categoria semimijlocie WBO, obtinand victoria, duminica, in unanimitate, la puncte.

In fata a 51.000 de fani veniti sa-l vada pe Cowboys Stadium din Texas, filipinezul Pacquiao s-a dovedit a fi prea puternic pentru adversarul sau: "Am ramas concentrat si mi-am creat o strategie pentru a-l domina. Este un luptator defensiv foarte bun si am incercat sa-l inving cu lovituri la corp, uppercut-uri. Si a mers", a mentionat filipinezul, potrivit Reuters.

Clottey, care s-a concentrat mai mult pe aparare decat pe atac a fost criticat de antrenorul lui Pacquiao: "Luptele pentru titlurile mondiale nu vin atat de des. Daca nu ai curajul pentru a duce un asemenea meci si vrei doar sa supravietuiesti pana la sfarsit.. ei bine. De ce sa nu pui totul in joc? Sunt frustrat pentru ca nu a incercat sa castige lupta", a declarat Freddy Roach.

"E foarte rapid. Am incercat sa il ajung din urma si cand am reusit am vazut ca e si puternic", a spus Clottey.

Intrebat daca va mai avea loc sau nu lupta dintre el si americanul Floyd Mayweather Jr., Pacquiao a replicat: "Eu vreau sa lupt, lumea vrea ca noi sa luptam. Totul depinde de el acum. Eu sunt gata sa lupt oricand".