Ciclistul belgian Gert Steegmans (RadioShack) a suferit un grav accident in prologul "cursei catre soare" Paris-Nisa, dupa ce o rafala puternica de vant l-a "smuls" de pe sosea si l-a invartit de mai multe ori in aer: "Nu am mai vazut asa ceva in viata mea", a declarat directorul sportiv al echipei RadioShack.

In varsta de 29 de ani, Steegmans concura in prologul cursei Paris-Nisa, dar a fost ridicat in aer de o puternica rafala de vant, in timp ce rula cu 75km/h, pe o portiune de coborare, informeaza Cycling Weekly.

"Zburau crengi in aer si dupa cateva secunde Gert a fost si el ridicat de pe sosea. Vantul l-a luat de pe sosea si l-a rostogolit de cateva ori in aer. Nu am mai vazut asa ceva in viata mea. Am asteptat 12 minute ambulanta, timp in care nu puteam face nimic pentru a-l ajuta. Gert tipa intr-una si parea ca avea mai multe fracturi", a declarat Dirk Demol, directorul sportiv al echipei RadioShack, care a fost martor al accidentului belgianului.

Steegnams si-a fracturat clavicula, s-a ranit la umar si a suferit mai multe zgarieturi pe tot corpul. Coechipierul lui Lance Armstrong va fi operat luni si va putea reveni la antrenamente dupa trei saptamani.

Lars Boom (Rabobank) a trecut primul linia de final a prologului de 8 km al cursei Paris-Nisa, in 10'56'', fiind urmat de Jens Voigt (Saxo Bank) 10'59'' si Levi Leipheimer (RadioShack).