Familia sportivului georgian Nodar Kumaritashvili, care a decedat in timpul unui antrenament la sanie inaintea inceperii Jocurilor Olimpice de iarna de la Vancouver, va da in judecata Comitetul Olimpic International pentru a primi despagubiri.

Ministrul Sporturilor din Georgia, Nikoloz Rurua a promis familiei ajutor din partea statului, in cazul in care rudele fostului sportiv de 21 de ani vor incepe procedurile legale impotriva Comitetului Olimpic International, informeaza Georgian Times

Federatia Internationala de Sanie (FIL) a inceput deja o ancheta pe cont propriu in Canada in cazul decesului lui Kumaritashvili, rezultatele acesteia urmand a fi dezvaluite in martie-aprilie.

Nodar Kumaritashvili a murit in 12 februarie, in timpul unui antrenament la sanie. Sportivul de 21 de ani a fost aruncat de pe sanie in timp ce rula cu 145km/h si s-a izbit violent de un zid de otel.

De la acest incident, pista a suferit numeroase modificari, dar accidentele continua pe Whistler Sliding Center. Echipajul Australiei la bob 4 persoane a fost nevoit sa se retraga din competitia ce va avea loc miercuri seara, dupa ce doi franari s-au accidentat in timpul antrenamentelor, formatia neputand lua parte nici la primele doua manse, de marti.