Marea Maestra Internationala Elisabeta Polihroniade a lovit doua persoane sambata, la Adunarea Generala ordinara a Federatiei Romane de Sah, in cadrul careia se alege noul presedinte, relateaza Mediafax. Polihroniade l-a lovit peste fata cu palma pe presedintele CS Siciliana, Dan Pasarelu, iar apoi l-a bruscat si l-a lovit cu un telefon pe jurnalistul Viorel Sima.

"Doamna Polihroniade m-a abordat spunand ca vrea sa discute ceva cu mine, iar in loc sa vorbeasca m-a lovit peste fata cu palma. Viorel Sima a inregistrat incidentul si a dorit sa ii arate inregistrarea de pe telefon, apoi ea i-a luat mobilul din mana, l-a zgariat si i l-a aruncat in fata. Dansa a negat evenimentul si s-a dus in sala si a spus ca eu am lovit-o. Incidentul cu telefonul a fost filmat si de catre o televiziune", a declarat conducatorul CS Siciliana.

Jurnalistul Viorel Sima a comentat si el incidentul petrecut sambata, spunand ca se gandeste sa o dea in judecata pe Polihroniade. "Mi-a bagat unghia in mana. Mi-a luat telefonul si nu a vrut sa mi-l mai dea. M-am rugat de dumneaei timp de doua-trei minute sa mi-l inapoieze. Eu am intins mana, iar dumneaei mi l-a aruncat in fata si m-a lovit in buza superioara. Sunt de 17 ani in presa. Am scris despre box si de alte sporturi periculoase, dar nu credeam ca mi se poate intampla asa ceva la sah. Ma gandesc sa o dau in judecata. Pentru ca nu mi se pare normal ca un Mare Maestru sa se comporte asa in public. Imi era rusine de rusinea ei, pentru ca e o persoana in varsta", a explicat Sima.

De asemenea, inainte de inceperea Adunarii Generale, presedintele FR Sah, Ionut Serban Dobronauteanu, nu i-a lasat pe cameramani si fotografi sa ia imagini din sala spunand ca el e presedintele si el decide. Dupa mai multe minute de discutii cu reprezentantii presei, Dobronauteanu a permis accesul acestora in sala.

UPDATE: Polihroniade neaga ca i-ar fi lovit pe cei doi

Elisabeta Polihroniade a negat, sambata, ca i-ar fi lovit pe presedintele CS Siciliana, Dan Pasarelu, si pe jurnalistul Viorel Sima, la Adunarea Generala ordinara a Federatiei Romane de Sah, in cadrul careia se alege noul presedinte.

"Domnul Pasarelu a venit public si si-a cerut scuze, iar eu le-am acceptat. El m-a lovit, hai sa zicem ca din greseala, si nu mai are nici un rost sa continui acest incident. Eu treceam pe langa el si bine ca m-a lovit in picior si nu la cap. Credeti ce vreti dumneavoastra", a precizat Marea Maestra Internationala.

Polihroniade a mai precizat ca intr-adevar i-a luat telefonul jurnalistului Viorel Sima, dar a precizat ca i l-a inapoiat ulterior fara sa-l loveasca pe ziarist: "A venit domnul acela cu telefonul si m-a jignit foarte tare si s-a tinut dupa mine. Ma filma, iar eu i-am luat telefonul, dar i l-am inapoiat ulterior".

Elena Cristian, organizator de turnee internationale de sah, care a asistat la incidentul de sambata, de la Adunarea Generala a FR Sah, a declarat ca primul care a lovit a fost Pasarelu. Potrivit Elenei Cristian, Pasarelu a lovit-o cu piciorul pe Polihroniade, iar aceasta s-a ridicat nervoasa si l-a lovit pe presedintele CS Siciliana peste fata. In privinta celui de-al doilea incident, Cristian a mentionat ca Marea Maestra Internationala a aruncat cu telefonul spre jurnalistul Viorel Sima, lovindu-l pe acesta.