Fostul campion mondial la 10.000 de metri Moses Tanui a fost ranit grav, miercuri, intr-un accident rutier, in timp ce un alt fost maratonist kenian, David Lelei si-a pierdut viata. Tanui a suferit rani grave, dar potrivit medicilor, fostul atlet este in afara oricarui pericol.

Accidentul a avut loc pe un pod al autostrazii dintre Nairobi si Nakuru, autovehicolul condus de Lelei ciocnindu-se violent de o remorca. Soferul a murit pe loc, in timp ce Tanui a suferit rani grave. Fostul maratonist, in varsta de 44 de ani, a fost transportat cu elicopterul la spital, doctorii constatand ca are rani grave la picior si piept, care, insa, nu-i pun viata in pericol.

"Este prea devreme sa stabilim cauza accidentului deoarece aceasta zona este cunoscuta ca un loc "negru, in care multi oameni si-au pierdut viata", a declarat comandantul politiei din Nakuru, Johstone Ipara, potrivit AP.

Lelei (38 de ani) a terminat pe locul al saptelea in maratonul de 1.500m la mondialele de la Sevilla (Spania) si pe locul patru la 800m la mondialele indoor de la Lisabona (Portugalia), in 2001. Fostul maratonist era antrenor in activitate si oficial al Athletics Kenya.

Tanui a castigat medalia de aur la 10.000m la mondialele de la Tokyo din 1991 si argintul in 1993, fiind primul atlet care a reusit sa termine o proba de semimaraton in mai putin de 60 de minute (59 minute si 47 de secunde la Milano in 1993).