Cinci romani vor intra in actiune in prima zi de competitie a Jocurilor Olimpice de iarna de la Vancouver. Biatlonistele romance se vor intrece pentru o medalie in proba de 7,5 km sprint, in timp ce Dragos Staicu, cel care trebuia sa participe in finala masculina de coborare la schi alpin, va concura luni, din cauza amanarii probei.

Romanii vor tine pumnii stransi sportivilor tricolori in proba de sprint din cadrul concursului de biatlon feminin, Reka Ferencz, Sabina Mihaela Purdea, Elena Dana Plotogea, Eva Tofalvi si Raluca Alexandra Stoian urmand a concura la Whistler Olympic Park.

UPDATE: Federatia Internationala de Schi a anuntat amanarea probei masculine de coborare la schi alpin, din cauza conditiilor meteorologice nefavorabile. Ninsoarea, ploaia, ceata si temperaturile prea ridicate au deteriorat pista, aceasta nefiind in conditii optime pentru a gazdui finala.

UPDATE2: "Finala de la schi alpin - coborare va avea loc luni", au anuntat organizatorii.

Program JO de iarna Vancouver 2010, sambata, 13.02.2010:

19:35 Sarituri. Trambulina normala, individual. Finala (TVR2)

21:35 Schi alpin – coborare masculina (TVR1) - amanat

23:00 Biatlon feminin 7,5 km Sprint (TVR2)

3:00 Patinaj viteza pe pista scurta (Short Track): finala 1.500m masculin; calificari 500 m feminin; stafeta feminina de 3.000 m. Sanie masculin: mansele 1 si 2 (TVR1)

5:25 Schi acrobatic (Freestyle): Finala feminina pe teren accidentat (Moguls) (TVR1)