Comisia de Apel a Federatiei Internationale de Box Amator (AIBA) a hotarat, in cursul zilei de vineri, sa ii reduca suspendarea lui Rudel Obreja, presedintele FR de Box, de la 11 la 5 ani, informeaza Mediafax. Oficialul roman fusese penalizat pentru ca nu respectat o sanctiune anterioara si pentru ca a prezentat forului mondial documente falsificate in incercarea de a se apara.

"Isi bat joc in continuare, dar voi face apel la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne pana pe 1 martie, cand e termenul limita. AIBA ma acuza ca am falsificat documente si ei au anuntat decizia de suspendare pe baza documentelor gasite pe internet. Daca asta a ajuns sursa oficiala de informare nu mai am ce face" - Rudel Obreja, citat de Mediafax.

Amenda primita de Obreja in urma cu aproximativ o luna, 20.000 de franci elvetieni, s-a transformat intr-una de 8.000 de franci elvetieni, in timp ce cheltuielile de judecata vor fi suportate de oficialul roman.

Motivele suspendarii lui Rudel Obreja:

Comisia de Disciplina a AIBA a hotarat aceasta suspedare de 11 ani pentru ca Obreja nu a respectat termenii suspendarii de doi ani pe care o primise din partea Comisiei de Apel, decizie aprobata si de Tribunalul de Arbitraj Sportiv.

Oficialului roman i s-a reprosat faptul ca a permis sportivilor sa boxeze fara casca de protectie in cadrul finalelor Cupei Romaniei din perioada 16-19 februarie 2009. Acest lucru reprezinta o grava abatere de la regulamentele in vigoare, punandu-se in pericol sanatatea boxerilor.

Nu in ultimul rand, Obreja ar fi prezentat forului mondial dovezi falsificate prin care a incercat sa ascunda ceea ce s-a intamplat la intrecerile contand pentru Cupa Romaniei.