Atleta sud-africana Caster Semenya a obtinut un rezultat excelent in proba de 800 m de la Mondialele de atletism din Berlin 2009. O performanta demna de laudat pentru o tanara de 18 ani, dar acest rezultat a trecut pe planul secund in momentul in care au aparut indoieli cu privire la identitatea sa sexuala. O perioada tumultuoasa in viata atletei care va fi aratata lumii intregi prin intermediul unui documentar realizat de BBC.

O echipa a postului de televiziune BBC se afla in Africa de Sud pentru a realiza un documentar despre viata campioanei mondiale la 800 m, Caster Semenya. BBC a ajuns la un acord cu avocatii sportivei si a platit o "suma substantiala" pentru a o putea filma pe Caster. Pana la finalizarea anchetei cu privire la identitatea sa sexuala, sportiva nu are voie, insa, sa dea declaratii reprezentantilor media.

"Avocatii ei au fost de acord ca echipa BBC sa vina aici. Fac un documentar despre viata lui Caster, acesta urmand a fi aratat lumii intregi in curand. Deocamdata, cei de la BBC au voie sa o filmeze, dar nu au voie sa ii ia interviu", a declarat publicatiei sud-africane Sowetan, antrenorul atletei, Michael “Sponge” Seme.

Caster Semenya s-a intors recent dintr-o vacanta de o saptamana si va intra din nou in competitii. "Cred ca vacanta din Turcia a fost organizata de catre guvern. Caster e nerabdatoare acum sa inceapa un nou an competitional. Va intra din nou in actiune la Port Elizabeth sau in Pretoria", a adaugat antrenorul sau.

La 18 ani, in cadrul CM de atletism de la Berlin, Caster Semenya a intrecut cu 2.45 secunde timpul detinatoarei titlului, kenianca Janeth Jepkosgei (1:57.90), obtinand medalia de aur. Insa stilul sau de alergat, asemanator cu cel al unui barbat, a starnit multe controverse, iar atleta a fost supusa unor teste pentru a se afla adevarata identitate sexuala. Ancheta in acest caz nu a fost inca finalizata.