Reka Ferencz, Paul Constantin Pepene si Petrica Hogiu au deschis un nou capitol in istoria sporturilor de iarna din Romania, agatand langa tricolor doua medalii de aur si una de argint, obtinute la Mondialele de juniori de biatlon, respectiv schi fond.

Reka Ferencz a devenit, in 28 ianuarie, prima campioana mondiala a Romaniei in proba individuala de 12,5 km de biatlon, la Campionatele Mondiale de juniori de la Torsby (Suedia), iar Constantin Paul Pepene si Petrica Hogiu au impresionat la CM juniori de schi fond din Hinterzarten (Germania). Pepene a devenit campion mondial in proba de 30 km urmarire, iar Hogiu vicecampion mondial in proba de 20 km urmarire.

Dupa noua ani de cand a inceput sa practice schiul, timp in care a sacrificat multe lucruri pentru a face performanta, Paul Pepene a devenit campion mondial. „In afara de schi, Paul nu prea are timp de alte lucruri. In ultimul an, 11 luni a fost doar la pregatire, astfel ca pe acasa a stat foarte putin. Primordial in acest sport este munca. Fara sacrificii nu poti face performanta. Am avut sprijinul Federatiei, dar si al Ministerului Tineretului si Sportului, care ne-au sprijinit sa ne putem pregati in strainatate. Circa 70% din antrenamente le-am efectuat in Austria si Bulgaria si acest lucru se vede“, a declarat Daniel Borca, antrenorul lui Paul Pepene de la CS Dinamo Brasov, pentru Monitorul Expres de Brasov.

„Este greu de povestit ce am simtit in timpul cursei. In adancul sufletului speram sa obtinem un rezultat, insa nu credeam ca va fi o medalie, si, mai ales, una de aur. Totul ne-a fost favorabil in aceasta cursa. Pot spune ca acest rezultat nu a fost intamplator, pentru ca Paul obtinuse si in luna decembrie cateva rezultate excelente: a castigat o etapa a Cupei Europei, dar si cateva clasari pe podium“, a adaugat Borca.