Americanul Jesse Brinkley, in varsta de 33 de ani, este favorit pentru a fi urmatorul adversar al romanului Lucian Bute, campion mondial IBF la categoria supermijlocie, pentru disputa care va avea loc pe 17 aprilie. Jesse l-a invins la puncte pe Curtis Stevens, iar Lucian ar putea sa-si puna centura in joc in fata sa, informeaza BoxingScene.com.

Brinkley a dispus de Curtis fara prea mari emotii, decizia fiind una unanima (117-109, 118-108, 119-107). Jesse Brinkley are 35 de victorii, dintre care 22 obtinute prin KO, si 5 infrangeri.

Conform BoxingScene.com, sanse sa boxeze cu Bute ar avea si columbianul Edison Miranda (are de-a lungul carierei 33 de victorii si 4 infrangeri), acesta fiind recunoscut dupa porecla "Pantera". Cu toate acestea insa, Jesse este foarte aproape de a urca in ring impotriva galateanului.

Lucian Bute isi va pune in joc centura IBF pentru a cincea oara in data de 17 aprilie, la Centre Bell din Montreal. In ultima partida disputata, Bute l-a invins prin KO pe Librado Andrade (din Mexic) la Colisee Pepsi din Quebec. Pana in prezent, Bute are in palmaresul de profesionist 25 de victorii, din care 20 au fost obtinute prin KO, si nicio infrangere.

In alta ordine de idei, o agentie canadiana de caritate a obtinut 3000 de dolari pentru o pereche de manusi de antrenament a lui Bute, aceasta suma fiind donata catre victimele cutremurului din Haiti.