Rudel Obreja a fost suspendat 11 ani de catre Federatia Internationala de Box, iar Leonard Doroftei este de parere ca cele intamplate afecteaza din plin imaginea boxului romanesc. "Nu Obreja pierde, ci intreg boxul romanesc. Cred ca la federatie ar trebui sa vina alta conducere, cu planuri mai adecvate zilelor noastre", a declarat fostul campion mondial. "Mosul" il vede pe Francisc Vastag potrivit pentru a prelua fraiele boxului din Romania.

"Nu mai sunt la curent cu evenimentele, nici nu stiu ce a generat aceasta masura luata impotriva lui Obreja. Am fost perceput ca opozant al lui Obreja, insa totul a pornit de la parerile diferite pe care le avem despre box. Pur si simplu, eu am o alta viziune. Imi pare rau pentru boxul romanesc si pentru imaginea care i s-a creat. Nu Obreja pierde, ci intreg boxul romanesc. Cred ca la federatie ar trebui sa vina alta conducere, cu planuri mai adecvate zilelor noastre. Personal, cred ca cel mai potrivit ar fi Francisc Vastag", a declarat Leonard Doroftei, fost campion mondial WBA la categoria semiusoara, citat de Mediafax.

La randul sau, Constantin Tudor (fostul antrenor al lui Leonard) a precizat ca nume precum Mihai Leu, Francisc Vastag sau Leonard Doroftei ar trebui sa preia fraiele boxului romanesc.

"Vad un nume mare in fruntea federatiei, un Mihai Leu, un Feri Vastag, de ce nu, un Doroftei, daca va mai dori sa se implice. Boxul romanesc trebuie sa depaseasca acest moment, indiferent de numele pe care il are in frunte", a precizat Titi Tudor.

Rudel Obreja (presedintele Federatiei Romane de Box) a fost suspendat nu mai putin de 11 ani de catre Federatia Internationala pentru ca nu a respectat o sanctiune anterioara si pentru ca a prezentat forului mondial documente falsificate in incercarea de a se apara.