Rudel Obreja (presedintele Federatiei Romane de Box) a fost suspendat nu mai putin de 11 ani de catre Federatia Internationala pentru ca nu a respectat o sanctiune anterioara si pentru ca a prezentat forului mondial documente falsificate in incercarea de a se apara, informeaza Mediafax, citand site-ul oficial al forului mondial de box.

De asemenea, FR de Box a primit o amenda de 15.000 de franci elvetieni, o suspendare de o luna si interdictia de a mai organiza competitii sub egida AIBA pana cand isi va lua angajamentul ca va respecta Regulamentul tehnic si competitional.

De ce a fost suspendat Obreja:

Comisia de Disciplina a AIBA a hotarat aceasta suspedare de 11 ani pentru ca Obreja nu a respectat termenii suspendarii de doi ani pe care o primise din partea Comisiei de Apel, decizie aprobata si de Tribunalul de Arbitraj Sportiv.

Oficialulului roman i s-a reprosat faptul ca a permis sportivilor sa boxeze fara casca de protectie in cadrul finalelor Cupei Romaniei din perioada 16-19 februarie 2009. Acest lucru reprezinta o grava abatere de la regulamentele in vigoare, punandu-se in pericol sanatatea boxerilor.

Nu in ultimul rand, Obreja a prezentat forului mondial dovezi falsificate prin care a incercat sa ascunda ceea ce s-a intamplat la intrecerile contand pentru Cupa Romaniei.

Suspendarea de 11 ani va intra in vigoare imediat ce se va termina cea de doi ani, Obreja urmand sa plateasca si o amenda de 20.000 de franci elvetieni. De asemenea, costurile de judecata vor fi suportate impreuna de catre Rudel Obreja si de FR de Box.

Obreja, implicat intr-un alt scandal la Olimpiada de la Beijing

Rudel Obreja a fost implicat intr-un scandal imens si la Olimpiada de la Beijing, acolo unde in calitate de delegat tehnic al turneului de box i-a acuzat pe unii dintre oficialii AIBA de implicare in manipularea arbitrilor.

Obreja a organizat o conferinta de presa neautorizata de catre AIBA, iar Ho Kim (directorul tehnic) i-a inchis romanului microfonul si lumina in respectiva incapere unde a avut loc manifestarea.

In urma acestor evenimente, Obreja a fost suspendat trei ani si jumatate de catre Comisia de Disciplina a Federatiei Internationale de Box pentru tentativa de corupere a arbitrilor.