Romania va avea un reprezentant in finala masculina a Campionatelor Europene de patinaj artistic ce se desfasoara in perioada 19-24 ianuarie la Tallin, in Estonia, informeaza Mediafax. Romanul Zoltan Kelemen a reusit, in cadrul probei de joi, sa se califice in ultimul act al competitiei.

Kelemen a obtinut un punctaj de 59.4 puncte, ocupand pozitia a 18-a in clasamentul general. Aceasta performanta a patinatorului roman ii asigura prezenta in finala de joi seara, de la ora 21:00 (TVR2).

Kelemen va participa si la Jocurile Olimpice de iarna de la Vancouver, Canada, in perioada 12-28 februarie, fiind singurul patinator ce va reprezenta Romania la aceasta competitie. Sportivul din Miercurea Ciuc s-a calificat la JO de iarna dupa rezultatul bun obtinut la turneul "Nebelhorn Trophy" din Germania.

In varsta de 23 de ani, triplul campion national Kelemen poarta o proteza la ochiul drept, dupa un accident avut in copilarie. Sportivul roman participa la competitii pe propria semnatura, dupa ce Institutul National de Medicina Sportiva nu i-a acordat avizul medical.