Mai multe personaje din lumea sportului american au hotarat sa doneze sume importante victimelor seismului devastator din Haiti, Tiger Woods oferind un ajutor de nu mai putin de 3 milioane de dolari, informeaza Gazzetta dello Sport. Cutremurul de sapte grade pe scara Richter a curmat viata a peste 50.000 de oameni.

Sportul american si-a oferit din plin sprijinul pentru victimele seismului din Haiti, principalele ligi sportive donand sume importante.

Astfel, Liga profesionista nord-americana de baseball a livrat un milion de dolari, prin intermediul UNICEF, pentru victimele seismului, in timp ce NHL-ul (Liga profesionista de hochei pe gheata) a donat tot un milion de dolari.

Lance Armstrong (castigator de sapte ori al Turului Ciclist al Frantei) a oferit 250.000 de dolari prin intermediul fundatiei Livestrong (care ii apartine), in timp ce Tiger Woods conduce clasamentul donatiilor cu o impresionanta suma de trei milioane de dolari.

Conform ultimelor estimari, aproximativ 50.000 de persoane au murit in urma unui puternic cutremur (sapte grade pe scara Richter) care a avut loc in Haiti in cursul zilei de marti.