Lucian Bute a sustinut, joi, o conferinta de presa, in cadrul careia si-a exprimat din nou dorinta de a boxa in Romania. Campionul mondial IBF la categoria supermijlocie a declarat ca este motivat inaintea inceperii unui nou an competitional si marturiseste ca si-ar dori sa-si apere, in 17 aprilie, titlul in fata lui Kelly Pavlik, informeaza agentia Mediafax.

"In acest an imi doresc in primul rand sa fiu sanatos. Sa dea Dumnezeu sa mi se indeplineasca dorinta si sa reusesc sa unific centurile. Psihic sunt foarte pregatit pentru urmatorul meci al meu, mai ales ca in urma victoriei cu Andrade sunt foarte motivat. Acum voi relua si pregatirea fizica si cu siguranta, la data meciului, voi fi intr-o forma foarte buna. Inca nu se cunoaste adversarul, dar intr-o saptamana sau doua se va sti cu exactitate si acest lucru. Eu sunt pregatit pentru oricare dintre cei pe care as putea sa-i intalnesc. Nu conteaza numele sau, eu sunt gata sa infrunt orice boxer in acest moment. Vom vedea unde voi boxa, poate fi si in Romania. Eu imi doresc foarte mult un meci aici si sa unific centurile. As fi gata sa boxez si pe un stadion, sunt sigur ca s-ar umple", a declarat Lucian Bute in cadrul unei conferinte de presa.

In ceea ce priveste dorinta lui Bute de a boxa "pe propriul teren", presedintele FRBox, Rudel Obreja a declarat: "Sunt destule sanse sa boxeze in Romania, pentru ca atat premierul Emil Boc, cat si presedintele Traian Basescu au afirmat ca vor sprijini un meci al lui Lucian Bute in Romania. Avem o singura problema, pentru ca trebuie sa ne intelegem cu cei de la Interbox. Nu vreau sa deranjam cariera de exceptie pe care Bute o are construita cu acest club".

In 17 aprilie, Lucian Bute isi va apara din nou titlul mondial la Montreal, numele adversarului sau urmand a fi cunoscut in cateva saptamani: "Mi-as dori foarte mult sa boxez impotriva lui Kelly Pavlik, un nume foarte important in America. Este campion mondial la doua versiuni. Dar mai sunt si Bernard Hopkins, Edison Miranda sau Robert Stieglitz. Sunt nume foarte cunoscute in America, boxeri care se afla in top. Dar eu sunt cel mai bun si imi doresc sa boxez cu cei mai buni", a marturist "Mister K.O".