Lucian Bute isi va pune la bataie pentru a cincea oara centura de campion mondial IBF la categoria supermijlocie, anunta Mediafax. Pugilistul roman urmeaza sa urce din nou in ring pentru a-si apara titlul in 17 aprilie, la Montreal.

Numele pugilistului care urmeaza sa-l infrunte pe Bute pentru centura mondiala a categoriei supermijlocii va fi stabilit in perioada urmatoare. Printre posibilii adversari ai romanului se numara Kelly Pavlik (SUA), Bernard Hopkins (SUA) sau Edison Miranda (Columbia).

Lucian Bute a devenit campion mondial IBF la categoria supermijlocie in 19 octombrie 2007, atunci cand l-a invins pe columbianul Alejandro Berrio prin K.O tehnic in runda a 11-a. Bute si-a aparat pentru prima data titlul in 29 februarie 2008, in fata americanului William Joppy. Un K.O. tehnic in runda a 10-a i-a asigurat romanului pastrarea centurii. In 24 octombrie 2008, Bute si-a pus titlul la bataie in meciul in fata lui Librado Andrade. Romanul a reusit sa-si pastreze centura dupa un meci cu un final controversat.

In 13 martie 2009, Bute si-a aparat din nou titlul mondial, de data aceasta in fata columbianului Fulgencio Zuniga, printr-un K.O. tehnic in runda a patra. Sfarsitul anului 2009 avea sa aduca o noua confruntare intre Bute si Andrade pentru centura mondiala a categoriei supermijlocie. Romanul si-a pastrat din nou titlul, cu un K.O. in repriza a patra.