Tiger Woods a fost desemnat jucatorul de golf al anului din PGA Tour, primind aceasta distinctie pentru a zecea oara in cei 13 ani de cariera ai sai. Numarul unu in golful profesionist, Woods a primit in aceasta saptamana, de la Associated Press, si distinctia de "Sportivul Deceniului".

Cu toate ca s-a aflat in atentia publicului in ultima perioada din cauza problemelor de familie, performanta lui Woods din acest an nu a fost trecuta cu vederea, iar colegii sai din PGA Tour l-au desemnat cel mai bun jucator din 2009.

Revenit dupa o operatie la genunchi, Woods a castigat in acest an sase din cele 17 turnee la care a participat, in alte trei competitii clasandu-se in Top 10. Australianul de 26 de ani Marc Leishman a fost desemnat "Debutantul Anului", reusind sa se claseze in acest an de trei ori in Top 10, obtinand chiar si un loc doi.

"Ambii sportivi au avut un sezon minunat, iar aceasta recunoastere venita din partea celorlalti competitori este cel mai mare compliment pe care-l poate primi un membru PGA Tour", a declarat presedintele PGA Tour, Tim Finchem, informeaza AP.

In acest moment, Tiger Woods este intr-o pauza competitionala pe termen nedefinit, americanul incercand sa-si salveze familia, dupa ce a recunoscut numeroasele sale infidelitati.