Adrian Diaconu a pierdut sansa de a-si recapata titlul mondial la "semigrea", versiunea WBC, dupa o infrangere in 12 reprize la canadianul Jean Pascal. Romanul a muncit mult, dar loviturile sale au fost lipsite de greutate. In pus, "rechinul" si-a pierdut si prospetimea, nereusind sa speculeze indisponibilitatea fizica a lui Pascal care a boxat ultimele reprize cu o o singura mana, dreapta fiind accidentata.

"La primul meci am recunoscut ca a fost mai bun. De aceasta data, va spun ca eu am castigat meciul! Ceva miroase urat aici, cu decizia asta... Am castigat acest meci, nu l-am pierdut si in niciun caz la o asemenea diferenta! Imi pare rau pentru cei pe care i-am dezamagit...", a fost declaratia (surprinzatoare) facuta de Adrian Diaconu dupa meci.

Primele schimburi de lovituri au aratat o imagine schimbata fata de meciul precedent dintre cei doi: in iunie, Pascal castigase titlul printr-o tactica de "fuga" - lovea si pleca imediat, refuzand un angajament mai lung in ring. De aceasta data, fortat si de atitudinea lui Diaconu, canadianul a stat la lupta.

Din pacate pentru roman, Pascal s-a dovedit mai bun si in acest stil: a lovit mai clar, cu mai multa greutate si nu a parut sa fie nicio clipa in dificultate. Cu exceptia penultimei reprize, cand s-a vaitat de o problema la umarul drept, Pascal a stat la comanda meciului si a castigat fara probleme. De altfel, decizia arbitrilor este elocventa: Pascal a primit victoria cu 118-110, 117-111, 117-111.