Lucian Bute a avut nevoie de doar patru reprize pentru a-si dovedi suprematia in fata lui Librado Andrade, mexicanul fiind doborat de un upercut de stanga la ficat al romanului. "S-a vazut ca eu sunt adevaratul campion. Ma bucur enorm ca am reusit sa fac lumea fericita", a declarat galateanul dupa partida castigata la Quebec.

"Buna dimineata, dragi romani! Va multumesc tuturor celor care v-ati trezit in aceasta dimineata special pentru mine. Nu va puteti imagina cum ma simt in aceste momente A fost o seara exceptionala. Dupa prima partida cu Andrade am intrat in sala numai cu gandul la victorie. S-a vazut ca eu sunt adevaratul campion si ca primul meci a fost doar un accident. Sper ca pe viitor sa boxez numai pe HBO, mi s-au deschis multe usi prin aceasta transmisie in toata America. Lennox Lewis m-a felicitat personal si mi-a spus ca daca sunt relaxat in ring pot sa inving pe oricine. Prima partida cu Andrade nu a fost transmisa si lumea nu a inteles mare lucru din victoria mea. Le multumesc din suflet tuturor romanilor care au fost alaturi de mine! De-abia astept sa revin in tara!", a declarat Lucian Bute (pentru TVR1) dupa disputa cu Andrade.

Romanul a bifat in Canada a 25-a victorie din cariera de profesionist, Lucian reusind 20 de succese prin KO. Bute si-a aparat cu brio pentru a patra oara titlul mondial IBF de la categoria supermijlocie.

Lucian Bute a devenit campion mondial pe 19 octombrie 2007, atunci cand l-a invins prin KO in repriza a-11-a pe columbianul Alejandro Berrio. Dupa acest moment, "Mister KO" si-a aparat centura in patru randuri: pe 29 februarie 2008 l-a batut pe americanul William Joppy (KO tehnic in repriza a-10-a), pe 24 octombrie a trecut de Librado Andrade (dupa o partida controversata, romanul a castigat la puncte), pe 13 martie 2009 a castigat prin KO tehnic in fata lui Fulgencio Zuniga, in timp ce pe 29 noiembrie s-a impus categoric prin KO (in repriza a patra) impotriva lui Librado Andrade.