FilipinezulManny Pacquiao a devenit primul pugilist care a reusit sa castige sapte titluri mondiale la sapte categorii diferite de greutate dupa ce l-a invins pe portoricanul Miguel Cotto. In varsta de 30 de ani, Pacquaio si-a trimis adversarul la pamant in rundele trei si patru.

Disputa a fost una in mare parte dominata de filipinez, Manny dovendindu-se superior lui Cotto. Portoricanul a suferit mult in reprizele trei si patru, atunci cand a fost trimis la podea.

Cu toate acestea, victoria lui Pacquaio a venit dupa cele 12 reprize, filipinezul castigand titlul mondial la categoria semimijlocie.

"Am incercat sa dau tot ce am avut mai bun in acest meci. Am crezut ca in runda a 11-a lupta se va opri, dar am fost surprins sa observ ca el a continuat partida pana la final" - Manny Pacquiao la finalul partidei cu Cotto.

"Nu stiam de unde mai vin pumnii trimisi de Manny. Este unul dintre cei mai buni boxeri cu care am luptat de-a lungul carierei" - Miguel Cotto dupa partida pierduta cu Pacquaio.

Manny Pacquaio a ajuns la cota 50 de victorii la profesionism (38 inainte de limita), trei infrangeri si doua remize.

"Cu siguranta aceasta va fi ultima categorie de greutate pentru mine. Am facut deja istorie, iar cel mai important este ca un filipinez a reusit acest lucru", a conchis Pacquiao.

Demn de mentionat este faptul ca filipinezul a reusit victorii deosebite in fata unor pugilisti de certa valoare precum Oscar De La Hoya, Ricky Hatton, Juan Manuel Marquez, David Diaz, Jorge Solis, Erik Morales sau Oscar Larios.

Lumea boxului asteapta o confruntare de cinci stele intre Floyd Maywheather (sportiv neinvins in 40 de meciuri - a castigat cinci titluri la cinci categorii diferite) si Manny Pacquiao.