Romania a obtinut, duminica, aurul si argintul in proba de sarituri de la Campionatul Mondial de gimnastica, Marian Dragulescu si Flavius Koczi urcand pe primele doua pozitii ale podiumului de premiere. "Rezultatul poate fi catalogat drept unul exceptional", este de parere Adrian Stoica, presedintele Federatiei Romane de Gimnastica.

"Rezultatul nu poate fi catalogat decat excepţional. Ne asteptam la o asemenea performanta, dar ca la orice aparat de gimnastica, daca nu ai executie sigura, atunci e greu sa faci pronosticuri. Aceste medalii inseamna o structura noua de lucru la echipa naţionala si speram ca va fi un imbold pentru viitor", a declarat Adrian Stoica (rtv).

"Dragulescu este un sportiv castigat pentru marea performanta. Asa este destinul unui om, dupa un an-doi ani de suferinta si de probleme, iata ca a reusit sa depaseasca tot ce i-a stat in cale si sa revina acolo unde-i este locul. Sa fim seriosi, Dragulescu la sarituri poate fi invins numai daca se invinge el singur. Nu am vazut inca un saritor de talia lui cu toate ca toti incearca sa faca saritura pe care el a facut-o pentru prima data. Deci e o victorie deosebita pentru el personal, pentru cariera lui. Chiar daca s-au schimbat colectivele de antrenori, chiar daca sunt multi gimnasti tineri, iata ca tot Marian Dragulescu reuseste sa dea o alta imagine sportului romanesc in general, nu numai gimnasticii", a precizat Octavian Belu, fostul antrenor al lotului feminin de gimnastica.