A ocupat locul sapte in finala concursului de individual compus de la Mondialele de gimnastica, iar momentul culminant a fost ratarea de la barna. "M-au tinut mult timp inainte de integralele de la barna, m-au cuprins emotiile", a declarat Ana Porgras, noua speranta a gimnasticii romanesti.

Inainte de a treia rotatie, Porgras se afla pe locul sase in clasamentul general, romanca urmand sa evolueze la barna. Inexplicabil, organizatorii o tin pe Ana minute in sir in fata aparatului fara sa-i dea unda verde pentru exercitiu. Momentele grele de asteptare au afectat-o pe Porgras, gimnasta romana ratand in cele din urma.

''Nu-mi place sa stau mult inainte de integralele de la barna, dar puteam sa fiu mai atenta. M-au cuprins emotiile. La celelalte finale, la sol, barna si paralele, trebuie sa ma concentrez mai mult. Concursul de azi a trecut, urmeaza inca doua si am sanse la medalii. Sunt putin obosita, e mai greu pentru mine, pentru ca nu a mai concurat niciodata atatea zile de concurs. La barna am cele mai mari sanse'',a precizat Ana Porgras dupa finala de la individual compus.