Antrenorul Mihai Covaliu si sabrerul Rares Dumitrescu au fost rasplatiti de catre Primaria Brasov si Consiliul Judetean, ca urmare a performantei obtinute la Campionatele Mondiale de scrima din Antalya. Rares Dumitrescu, vicecampion mondial la sabie individual si campion mondial cu echipa Romaniei a primit din partea municipalitatii suma de 5.000 lei si un apartament. Antrenorul sau, Mihai Covaliu va fi si el rasplatit cu suma de 5.000 lei.

"Este o performanta care merita rasplatita, astfel ca, pe langa propunerea de a-l premia cu bani, voi propune in sedinta de consiliu local din luna octombrie ca el sa primeasca si un apartament, pentru ca stiu ca este proaspat casatorit. Cu siguranta nu vor fi probleme in acest sens", a declarat primarul Brasovului, George Scripcaru pentru Mediafax, citat de prosport.ro.

"Evident ma bucura si ma onoreaza aceste premii, dar asta ma obliga sa imi doresc la fel de mult sau chiar sa intrec aceste performante. Sper ca pe viitor sa nu dezamagesc", a mentionat Rares Dumitrescu.

Echipa Romaniei la sabie, alcatuita din Rares Dumitrescu, Tiberiu Dolniceanu, Cosmin Hanceanu, Florin Zalomir si antrenata de Mihai Covaliu a obtinut medalia de aur la Campionatele Mondiale de scrima din Antalya, dupa ce a invins Italia in finala, scor 45-44. In cursul zilei de joi, componentii echipei Romaniei la sabie vor fi premiati si de Ministerul Tineretului si Sportului.