Romania a castigat aurul la Campionatul Mondial de Scrima dupa o revenire fantastica in fata mult mai experimentatei echipe a Italiei. Rares Dumitrescu a fost eroul meciului, romanul punctand decisiv la ultima tusa a partidei. "Nu m-am gandit ca as putea pierde, iar aceasta gandire pozitiva a dat roade", a declarat pentru HotNews.ro Rares.

Rep: Felicitari pentru performanta deosebita! Este cel mai important rezultat din cariera ta?

Rares Dumitrescu: Categoric, da! Este cel mai important rezultat al carierei mele, dar doar de pana acum. Sper sa mai reusesc si alte performante deosebite pe viitor.

Rep: La ce sa ne asteptam pentru urmatoarele competitii? Te gindesti la Jocurile Olimpice?

Rares Dumitrescu: Mai sus decat acest titlu mondial nu poate fi decat aurul olimpic. Este un vis pe care sper sa-l transform intr-o zi in realitate. Este rezultatul care incununeaza o cariera.

Rep: Cat de grea a fost finala?

Rares Dumitrescu: A fost nu grea, ci foarte grea. Un meci epuizant, care ne-a stors de energie. Am intalnit un adversar care nu are nevoie de nici o prezentare, toata lumea stie ce inseamna Italia in acest sport. Au avut sportivi de mare experienta, iar Aldo Montano (cel pe care l-a invins in finalul dramatic - n.red.) este unul dintre cei mai buni jucatori in activitate (campion olimpic la JO de la Atena, argint la JO de la Atena cu echipa, bronz la JO de la Beijing cu echipa- n. red.).

Rep: La ce te-ai gandit cand tabela arata 44-44?

Rares Dumitrescu: A fost un moment cu adevarat tensionat. Veneam dupa 10 tuse castigate si ar fi fost pacat sa pierd tocmai pe final. Nu m-am gandit nici un moment ca voi pierde, m-am gandit numai la victorie. Aceasta gandire pozitiva se pare ca a dat roade.

Rep: Vi s-a spus din partea Federatiei Romane de Scrima cu cat veti fi recompensati?

Rares Dumitrescu: Nu ni s-a comunicat nimic oficial, deci probabil vom primi conform legii, adica 210 milioane de lei vechi. Aceasta suma s-ar putea dubla numai in cazul in care ministrul va da un ordin in acest sens.

Rep: Cum ati sarbatorit?

Rares Dumitrescu: Ne-a trebuit ceva timp sa constientizam ca suntem campioni ai lumii. Nu am facut ceva special, am desfacut o sticla de sampanie in camera, acolo unde am fost cu totii. Eram extraordinar de obositi, iar petrecerea nu a durat prea mult.

Rep: O tara intreaga este mandra de voi, ce le transmiti romanilor?

Rares Dumitrescu: Le multumesc tuturor ca au fost alaturi de noi si sper ca si pe viitor sa le putem produce asemenea bucurii.

Rep: Italienii spuneau ca le-ati luat titlul mondial, cum comentezi acest lucru?

Rares Dumitrescu: Nu pot decat sa ma bucur ca am putut sa-i invingem. Este bine ca spun ei ca i-am invins decat sa fi fost invers. As putea spune ca suntem chit, pentru ca in urma cu doua luni ne-au invins la Campionatul European.

Nascut pe 24 octombrie 1983, Rares Dumitrescu a castigat, pe langa titlul mondial cu echipa, medalia de argint in proba de sabie din cadrul Campionatului Mondial de la Antalya.

Drumul pana la aur al nationalei Romaniei:

Primul tur: Fara adversar

Turul doi: Romania - Germania 45-42

Sferturi: Romania - Franta 45-41

Semifinale: Romania - Ungaria 45-39

Finala: Romania - Italia 45-44.