Romania a invins dramatic Italia (scor 45-44) si a castigat medalia de aur de la Campionatul Mondial de Scrima (Antalya - Turcia). Infrangerea nu le-a picat deloc bine peninsularilor, acestia fiind dezamagiti de faptul ca au ratat locul intai desi au condus in mare parte ostilitatile, informeaza Corriere dello Sport.

"Am castigat medalia de argint la Mondialele din Antalya, dupa ce am fost invinsi dramatic pe final de catre Romania. A fost 45-44 pentru romani si nici acum nu ne vine sa credem cum am scapat titlul mondial printre degete. Asaltul lui Rares Dumitrescu a fost decisiv", se precizeaza in Corriere dello Sport.

Peninsularii au condus in mare parte pe tabela, cea mai mare diferenta a fost de noua puncte, dar tricolorii au recuperat incredibil prin Rares Dumitrescu. Romanul a egalat la 43 impotriva lui Aldo Montano, a condus cu 44-43, Montano a castigat urmatorul punct, dar Rares a punctat decisiv pentru titlul mondial.

Demn de mentionat este faptul ca aceasta victorie de la Antalya reprezinta primul titlu mondial cucerit de Romania la un sport olimpic in 2009.