Fidel Castro saluta castigarea de catre Rio de Janeiro a organizarii Jocurilor Olimpice din anul 2016, in pofida faptului ca a luptat cu mult mai puternicele SUA (reprezentata de Chicago) si Japonia (reprezentata de Tokio). Fostul lider comunist considera ca aceasta decizie reprezinta o victorie a lumii a treia, informeaza AFP.

"Marile puteri economice erau in competitie pentru organizarea JO din 2016, iar printre ele erau doua dintre statele cele mai puternic industrializate ale planetei: SUA si Japonia. Totusi, cel care a triumfat este Rio de Janeiro", a precizat Fidel Castro, citat fiind e catre AFP.

"Cu toate aceastea, nu ar trebui sa spunem ca acesta a fost un cadou al statelor bogate catre Brazilia, o tara din lumea a treia. Triumful brazilienilor este o dovada a influenţei tot mai mari a tarilor care lupta pentru dezvoltare", a concluzionat Castro.

Orasul Rio de Janeiro a fost desemnat gazda pentru Jocurile Olimpice din anul 2016, brazilienii avand castig de cauza in fata mult mai puternicelor Chicago, Tokio sau Madrid. Va fi pentru prima data in istoria olimpismului cand o tara din America de Sud va organiza competitiile desfasurate sub egida celor cinci cercuri olimpice.