Gimnasta romanca Sandra Izbasa a suferit o accidentare grava in urma unui antrenament de joi seara si va rata Campionatele Mondiale de gimnastica de la Londra. Diagnosticul dat de medici este ruptura partiala a tendonului lui Achile si o posibila fisura la metatarsienele piciorului drept.

Romanii nu vor putea conta pe Izbasa in urmatoarele luni, sportiva ratand si Campionatele Mondiale de la Londra, din 13-18 octombrie.

"In timpul exercitiului la sol, la a doua diagonala, la o tsukahara echer a venit rau pe aterizare si noroc ca a avut prezenta de spirit sa traga capul pentru ca altfel Doamne fereste! ce s-ar fi putut intampla. Am trimis-o de urgenta la Bucuresti unde va fi consultata de cativa specialisti si poarta deja o atela ghipsata", a mentionat pentru prosport.ro antrenorul coordonator, Nicolae Forminte.

"Nu se mai pune problema ca Sandra Izbasa sa participe la Mondiale. Daca e ceva imbucurator, e faptul ca e bine psihic, pentru ca accidentarea putea fi o tragedie si ne-am speriat cu totii. Este mare pacat, Sandra avea un exercitiu foarte competitiv la sol, cu sanse mari la medalie. Ea va fi supusa unui control amanuntit astazi, la Bucuresti, si, cel mai probabil, va fi operata", a declarat secretarul general al FR Gimnastica, Mircea Apolzan, pentru Mediafax, citat de evz.ro.