Caster Semenya, castigatoarea probei feminine de 800 de metri la Campionatele Mondiale de Atletism de la Berlin, e hermafrodita, informeaza AFP. Testele au relevat faptul ca Semenya are caracteristici atat masculine cat si feminine.

Nivelul testosteronului sportivei este de trei ori mai mare decat cel al unei femei normale, iar acest lucru pentru ca are, conform medicilor, testicule interne. In aceste conditii, este destul de probabil ca sportiva din Africa de Sud sa fie descalificata din toate competitiile internationale, aceasta fiind masura justa in cazul campioanei mondiale din proba de 800 de metri.

"Dupa 2005, Semenya este al 8-lea caz similar. Patru atleti au fost invitati sa-si incheie cariera. Ceilalti au fost iertati" - Pierre Weiss, secretar general al IAAF, citat de AFP.

Conform celor care se ocupa de caz, Caster Semenya nu este categoric o femeie 100%.

Cu toate acestea, Caster Semenya isi va putea pastra medalia de aur obtinuta la Mondialele de la Berlin in proba de 800 metri, indiferent de rezultatele finale ale testelor cu privire la identitatea sa sexuala. Federatia Internationala de Atletism (IAAF) va face cunoscuta decizia comisiei abia peste doua saptamani, dar forul mondial a declarat ca atleta in varsta de 18 ani nu-si va pierde medalia.