Inotatoarea care a adus Romaniei aurul la JO 2004 de la Atena e in pericol sa renunte la natatie. Camelia Potec se antreneaza din 2007 in Franta, dar antrenorul sau, Philippe Lucas, a cerut sa fie platit, iar sportiva romanca nu are cum sa faca acest lucru.

Federatia de Natatie s-a aratat dispusa sa plateasca o parte din salariul antrenorului, iar Comitetul Olimpic sa completeze suma, dar cu conditia ca Potec sa se antreneze in Romania. Lucru neacceptat de antrenor, deoarece acesta se ocupa in Franta si de alti 16 inotatori.

"Tinand cont ca eu sunt decisa sa mai concurez pana la urmatoarea Olimpiada, mi se pare normal ca salariul antrenorului meu sa fie suportat de Comitetul Olimpic. Interes a existat din partea oficialilor, iar ministerul, spre exemplu, mi-a raspuns prompt in termen de sapte zile. Mi-au spus ca nu se poate, dar macar au fost draguti ca m-au sunat si mi-au spus asta, iar din partea federatiei se stie ca domnul presedinte Paunescu s-a aratat dispus sa plateasca o parte din salariul lui. Apoi, si din partea Comitetului Olimpic a existat o oferta, ei au vrut sa plateasca diferenta, dar ea nu poate fi acceptata pentru ca au pus conditia sa vina sa antreneze in Romania, la Izvorani, 12 luni pe an, adica tot timpul. Or, acest lucru nu este posibil pentru ca nu sunt singura de la el din grupa, mai sunt alti 16 inotatori, iar el nu poate sa-si paraseasca tara ca sa vina sa ma antreneze pe mine. Ca sa nu mai spun ca nici eu nu pot sa ma antrenez non-stop in Romania pentru ca nu am colegi si nu ai cum sa te antrenezi de unul singur. Iar eu am discutat cu ei si niciunul nu este dispus sa vina in Romania", a declarat Camelia Potec pentru Gandul.

"Nu s-a rezolvat nimic pana acum, iar eu nu am luat inca decizia daca mai inot sau nu. Am spus ca astept pana pe data de 15 septembrie si atunci o sa iau o decizie definitiva. Inca mai astept. Pe 15 septembrie o sa am sase saptamani de cand nu ma mai antrenez si este cam mult pentru mine, asa ca, daca nu se schimba nimic, atunci ma retrag. Asta e, nu am de ales. Este o decizie pe care sunt obligata sa o iau pentru ca eu nu-mi pot plati singura antrenorul. In momentul acesta eu traiesc doar cu banii pe care ii primesc de la Steaua si nu sunt atat de multi incat sa-mi permit sa-l platesc pe antrenor", a adaugat inotatoarea romanca.