Cine este mai rapid, Usain Bolt sau Kenenisa Bekele? Ideea unei confruntari pe 600 de metri, lansata pe internet, intre seniorul sprintului si imparatul fondului il intereseaza pe managerul etiopianului, Jos Hermens, dar Ricky Simms, cel care se ocupa de afacerile jamaicanului care detine recordul pe 100 de metri, pare mai putin tentat de o astfel de cursa, relateaza AFP.

"Trebuie analizat, dar de ce nu? Pentru moment, insa, cealalta tabara nu pare foarte entuziasmata" de propunere, a declarat vineri Hermens.

"As prefera mai degraba 700 de metri, mi-ar lasa mai multe sanse", a raspuns, cu un suras, Bekele.

Pe 800 de metri, distanta olimpica aflata la frontiera dintre curse anaerobe (viteza) si aerobe (rezistenta), Bekele este cotat favorit, in conditiile in care acesta alearga doua ture de stadion in mai putin de 1 min 45.

"Este aceasta cea mai buna metoda de a lansa interesul pentru atletism, fagocitat in prezent de Bolt? Ma indoiesc", a declarat, sub acoperirea anonimatului, un organizator de evenimente sportive.

Piata asteapta insa cu interes acest eveniment, in cautarea senzationalului. In urma cu 70 de ani, celebrul Jesse Owens, cvadruplu medaliat cu aur la Jocurile Olimpice de la Berlin - 1936, a concurat cu un cal.

Chiar si marele Usain Bolt nu s-ar aventura intr-o astfel de provocare, care ar fi pierduta din start. Cei mai rapizi cai pur-sange pot galopa cu 75 km/h, in timp ce omul cel mai rapid din lume atinge 45 km/h.