Echipa de sprint a Jamaicai (campioana olimpica si detinatoarea recordului mondial) a reusit calificarea in finala la 4x100 de metri, desi a avut parte de un adversar neasteptat de puternic in semifinale: Italia a reusit sa castige seria!

Jamaica nu l-a folosit pe fenomenul Usain Bolt (odihnit dupa senzationala performanta de joi seara, cand a batut recordul la 200m). Dar "fulgerul" va alerga in finala (sambata seara), acolo unde incearca o noua medalie de aur si un nou record mondial, dupa "reteta Beijing" - in 2008, la Jocurile de Vara, Usain Bolt a cucerit trei titluri olimpice, cu tot atatea recorduri mondiale.

Principalul adversar al stafetei jamaicane va fi echipa Statelor Unite: la Beijing, SUA nu a putut sa lupte pentru medalii, din cauza unei erori la transmiterea stafetei, in semifinale.

UPDATE: Echipa SUA a fost descalificata, in urma unei contestatii depuse de Marea Britanie, in urma careia arbitrii au descoperit ca la un schimb de stafeta atletii americani au alergat in afara culoarului! Americanii au depus apel la aceasta decizie, apel care se judeca vineri noapte - sambata, este programata finala.

Timpii obtinuti in serii:

SUA 37,97 s

Marea Britanie 38.11

Trinidad Tobago 38.47

Italia 38.52

Japonia 38.53

Franta 38.59

Jamaica 38.60

Canada 38.60