Mult asteptata intalnire dintre cei mai buni atleti ai lumii va avea loc duminica, la Campionatul Mondial de atletism de la Berlin, desfasurat in perioada 15-23 august. Usain Bolt si Tyson Gay vor concura unul impotriva altuia in finala de la 100 metri, oferind, astfel, duelul ratat de la Jocurile Olimpice de la Beijing.

"Din punct de vedere mental, m-am pregatit pentru aceasta lupta" a avertizat Gay, campion mondial la 100, 200 si 4x100 metri. "Recordul mondial este singurul lucru pe care il am in minte. Ma gandesc la 9,60 secunde, acesta este obiectivul meu. Accidentarea lui Gay din proba de 200 metri nu i-a permis sa isi masoare puterile in fata lui Bolt, la JO de la Beijing, la 100 metri.

Bolt a batut recordul la proba de 100 m la JO de la Beijing (9,69 secunde), dar lipsa unui titlu mondial in palmares il face sa astepte cu mai multa rabdare confruntarea cu Tyson Gay. "Nu ma gandesc niciodata la timp. Aceste Campionate sunt foarte importante pentru mine, pentru ca nu am niciun titlu mondial in palmares. Cine este mai rapid dintre noi doi? Va voi raspunde: eu. Dar nu ne-am confruntat niciodata in acest sezon, asa ca sunt nerabdator sa alerg impotriva sa", a declarat Usain Bolt, potrivit AFP.

Pentru CM de la Berlin, lotul echipei nationale a Romaniei este format din 17 atlete, iar obiectivul fixat pentru aceasta competitie este obtinerea a doua medalii si trei-patru prezente in finale, informeaza site-ul oficial al Federatiei Romane de Atletism.

Campionatul Mondial de Atletism de la Berlin va fi difuzat in direct de Eurosport (sambata: 11:00, 17:30, 19:15; duminica 11:00, 19:00; luni 19:00; marti, miercuri, joi: 11:00, 19:00)