Mirela Lavric a obtinut medalia de aur la proba de 800 de metri de la Campionatul European de atletism a juniorilor din Serbia. Romanca si-a aparat, astfel, titlul de campioana europeana, fiind cronometrata cu doua minute 04.12 secunde. Andreea Ograzeanu a adus si ea o medalie de aur Romaniei, la proba de 200 metri.

Mirela Lavric a fost urmata pe podiumul de la Novi Sad (Serbia) de Corinna Harrer (Germania), care a obtinut un timp de doua minute si 04.51 secunde si rusoaica Yekaterina Zavyalova (doua minute si 04.59 secunde).

Mirela Lavric a produs o frumoasa surpriza in anul 2007, cand in decurs de doua saptamani a obtinut doua medalii de aur in proba de 800 de metri, la Campionatele Europene de juniori de la Hengelo (Olanda) si la Campionatele Mondiale de juniori de la Ostrava (Cehia). In 2008 si-a pastrat titlul de campioana mondiala, la Bydgoszcz, Polonia.

Andreea Ograzeanu si-a adjudecat medalia de aur in proba de 200 metri, fiind cronometrata cu 23.70 secunde. Romanca a fost urmata de Alena Tamkova (Rusia) si Anna Kielbasinka (Polonia).

Romania a castigat patru medalii la CE de juniori (trei de aur si una de argint) si se afla pe locul al patrulea la general, dupa Rusia, Germania si Marea Britanie.