Rutierul american Lance Armstrong a anuntat ca va participa si la editia din 2010 a Turului Ciclist al Frantei, texanul urmand, cel mai probabil, sa faca o noua echipa cu Johan Bruyneel, actualul director de la Astana, informeaza Marca.

Lance va anunta in urmatoarele zile numele sponsorului principal al noii echipei, intentia americanului fiind aceea de a incerca sa se impuna in Le Tour dintr-o echipa care sa lucreze numai pentru el. In actuala editie a competitiei franceze, Armstrong si Contador ruleaza pentru Astana, echipa fiind in centrul atentiei prin concurenta acerba dintre cei doi pentru suprematie.

Cu sapte victorii in Marea Bucla (intre 1999 si 2005), Lance se afla in acest moment pe locul doi in Tur, la un minut si 37 de secunde in spatele lui Contador.

Belgianul Johan Bruyneel este unul dintre bunii prieteni ai lui Lance, de aici si sustinerea de care se bucura americanul in sanul echipei Astana. Conform Marca, cei doi vor lucra impreuna la noua grupare ciclista incepand din 2010.