Alberto Contador a castigat etapa cu numarul 15 si a devenit noul tricou galben al Turului Frantei. Dupa ce a facut o adevarata demonstratie in munti, ibericul a castigat respectul coechipierului Lance Armstrong, texanul recunoscand suprematia lui Alberto. "A dovedit ca este cel mai bun. Ar fi necinstit si impotriva regulilor ciclismului sa-l atac", a declarat Lance.

Contador a lansat atacul letal cu aproximativ sase kilometri inainte de linia de finish, spaniolul devansandu-si clar contracandidatii. Sosit al noualea in etapa desfasurata intre Pontarlier si Verbier (pe o distanta de 207.5 km), Lance a fost pus la respect de catre Alberto, americanul fiind acum la un minut si 37 de secunde in spatele lui Contador.

"Alberto a dovedit ca este cel mai bun ciclist, cel mai bun catarator. Voi face totul pentru a fi un coechipier solid. S-au spus multe povesti despre mine si Alberto, dar in final noi ne vom aseza la aceeasi masa, cu toti baietii de la echipa, si nu se pune problema sa pierdem Turul", a precizat Armstrong.

"Cand cineva demonstreaza ca este cel mai bun, nu se poate nega, ar fi incorect. Ar fi necinstit si contrar regulilor ciclismului sa-l atac", a conchis americanul care a castigat de sapte ori consecutiv Turul Ciclist al Frantei.

Clasamentul general la Turului:

1. CONTADOR Alberto-ASTANA 63h 17' 56"

2. ARMSTRONG Lance-ASTANA + 01' 37"

3. WIGGINS Bradley-GARMIN - SLIPSTREAM + 01' 46"

4. KLODEN Andreas-ASTANA + 02' 17"

5. SCHLECK Andy-TEAM SAXO BANK + 02' 26"

6. NOCENTINI Rinaldo-AG2R LA MONDIALE + 02' 30"

7. NIBALI Vincenzo-LIQUIGAS 63h 20' 47" + 02' 51"

8. MARTIN Tony-TEAM COLUMBIA - HTC + 03' 07"

9. LE MEVEL Christophe-FRANCAISE DES JEUX + 03' 09"

10.SCHLECK Frank-TEAM SAXO BANK + 03' 25"