Etapa cu numarul XIII din Turul Frantei a fost una cu ghinion pentru rutierii Oscar Freire (Rabobank) si Julian Dean (Garmin), acestia fiind raniti usor dupa ce in directia lor s-a tras, conform AP, cu o arma cu aer comprimat. Incidentul a fost unul nefericit, organizatorii cerandu-si scuze fata de cei doi sportivi. Politia franceza a demarat deja o ancheta.

Spaniolul Freire si neozeelandezul Dean au fost ghinionistii etapei cu numarul XIII, una in care cei doi s-au ales cu diverse rani dupa ce asupra lor s-a tras din randul spectatorilor.

"Am auzit trei impuscaturi, dupa care am simtit o arsura la picior", a declarat dupa incident Oscar Freire, triplu campion mondial.

Conform medicilor echipei Rabobank, lui Oscar i-a fost extrasa o alica din picior, acesta suferind un hematom. Cu toate acestea, el va putea lua parte in etapa de sambata.

Julian Dean a fost ranit la un deget de la mana stanga, dar este in afara oricarui pericol, fiind apt pentru urmatoarele etape. Politia franceza a demarat o ancheta pentru a-i prinde pe cel/cei care au facut acest lucru.

Vezi aici declaratiile lui Oscar Freire dupa incident: