Consiliul director al Universitatii Craiova a hotarat ca portarul Mircea Bornescu sa fie suspendat timp de 3 luni pentru "abaterile disciplinare deosebit de grave". Mai mult, clubul oltean e decis sa-l cheme in instanta pe Bornescu si sa-i ceara suma de 1 milion de euro drept daune materiale si morale. "Nu stiu nimic", a comentat jucatorul la aflarea vestii.

"La sedinta Consiliului Director a fost depusa o expertiza contabila de catre departamentul economico-financiar al clubului, din care reiese inechivoc, ca astazi, 13 iulie 2009, Mircea Alexandru Bornescu are incasari de la clubul nostru mult mai mari decat drepturile contractuale cuvenite pana in momentul de fata. Acest lucru se datoreaza sumelor achitate in avans catre jucator, conform prevederilor contractuale. Analizand abaterile disciplinare deosebit de grave savarsite de jucatorul Mircea Alexandru Bornescu, respectiv lipsa de la programul de pregatire al echipei, declaratiile calomnioase din mass-media, conform carora nu se va mai prezenta la Universitatea Craiova, desi se afla sub contract cu clubul pana pe 30 iunie 2010, initierea unor actiuni netemeinice de a deveni jucator liber de contract, sub falsul pretext ca ar avea drepturi salariale restante, prin care a adus prejudicii clubului nostru, dar si lipsa sa de la convocarea la sedinta mai sus amintita, Consiliul Director a luat urmatoarele hotarari:

- diminuarea cu 25 la suta a salariului sau pentru sezonul 2009/2010;

- suspendarea jucatorului pe o perioada de 3 luni;

- demararea de catre club a unei actiuni in daune materiale si morale de 1 milion de euro pentru prejudiciile aduse clubului de catre jucator", se arata in comunicatul semnat de catre Consiliul Director al gruparii Universitatea Craiova.

Mircea Bornescu:"Nu stiu nimic despre hotararea clubului. Trebuie sa vorbesc cu Mititelu" (sport.ro).