Autoritatile din Brazilia au arestat-o pe Amanda Rodrigues, sotia lui Arturo Gatti, politistii acuzand-o pe tanara in varsta de 23 de ani ca l-ar fi ucis pe fostul campion mondial de box, informeaza Washington Post. Amanda si Arturo se aflau in vacanta intr-o statiune impreuna cu fiul lor de un an.

Amanda a dat raspunsuri contradictorii pe durata interogatoriului, dar a negat vehement ca l-ar fi ucis pe Gatti. Ea este cea care a descoperit cadavrul fostului campion in dimineata zilei de sambata, intr-un apartament din Porto de Galinhas.

Conform politistilor, Arturo a fost strangulat cu cordonul unei genti care a fost gasit in apropierea boxerului. De asemenea, Gatti prezenta si o leziune puternica in jurul capului.

Amanda Rodrigues nu a putut motiva de ce a fost nevoie de aproximativ 10 ore pentru a-si da seama ca sotul sau era decedat. In alta ordine de idei, aceasta a recunoscut ca a avut o altercatie cu Gatti vineri seara, cearta in urma careia i-a provocat lui Gatti rani usoare la cot si barbie. De asemenea, femeia a mai precizat ca atunci cand l-a vazut ultima data Gatti era beat.

In varsta de 37 de ani, Arturo Gatti (The Thunder in lumea boxului) a detinut titlurile mondiale la categoriile superusoara si superpana, retragandu-se din activitate in anul 2007.

In 2004 Gatti l-a invins prin KO in repriza a doua pe Leonard Doroftei intr-o disputa contand pentru titlul mondial la categoria superusoara. Acea partida a insemnat retragerea lui Doroftei din sportul de performanta.