VIDEO Marshall White, cel mai puternic om de la prima editie a World Strongest Man Super Series din Bucuresti
Prima proba, Axle Clean and Press, a fost castigata de uriasul de 2.02 metri, Brian Shaw. Americanul a fost singurul participant care a reusit sa ridice haltera de 186 de kg, stabilind si un nou record mondial. Proba, defasurata dupa sistemul last man standing cu greutati de 140kg, 151kg, 161kg, 171kg, 181kg si 186kg, a fost prea grea pentru Daniel Stancu. Sub injuraturile "de incurajare" ale sustinatorilor sai, romanul nu a putut sa treaca de proba cu 140 de kg, spre deosebire de Mircea Parjol, care a smuls aplauzele publicului tinand aceeasi haltera sprijinit intr-un singur picior. Parjol a fost eliminat din aceasta proba la 161 de kg, dar fiul sau de numai 18 ani, Paul Parjol a tinut stacheta familiei sus si a ridicat haltera de 181 de kg. Kevin Nee s-a accidentat la mana dreapta dupa aceasta prima proba si s-a retras din competitie.
Ploaia a venit nepoftita si probele se anuntau din ce in ce mai grele. A doua incercare a concursului, Husafeld Stone Carry l-a avut ca invingator pe un alt american, Marshall White, care a carat o piatra de 180 de kg pe o distanta de peste 80 de metri. Desi proba trebuia sa se desfasoare in perechi, bulgarul Stojan Todorchev a scapat piatra, aceasta s-a spart, iar atletii au continuat proba unul cate unul. Singurul roman care a reusit sa se deplaseze pe o distanta mai mare (60 metri) cu piatra a fost "pustiul" Parjol.
Doar sase concurenti au putut face fata celei de-a treia probe, Farmers Carry. Inarmati cu cate doua greutati a cate 160 de kg fiecare, ateltii au parcurs 20 de metri. Romanii s-au lasat pagubasi la aceasta proba, "copilul" competitiei, Paul Parjol confesandu-i-se tatalui: "Nu am putut! Sunt prea grele!".
Poba a patra a eliminat sportivii "slabi" din competitie, lasandu-i in celelalte doua probe doar pe cei mai puternici. La Super Yoke, atletii au parcurs 20 de metri cu un jug de 410 kg. Veteranul competitiei si favoritul publicului, Nick Best a reusit sa isi adjudece proba dupa ce a scos cel mai bun timp. "Mic" dar puternic, Paul a fost singurul roman care a reusit sa termine proba.
Suedezul Johannes Arsjo s-a impus in penultima proba, Crucifix Hold, reusind sa tina ridicate cel mai mult doua sabii de viking. Cu o proba ramasa de disputat, Arsjo conducea cu 22.75 puncte in clasament, urmat de Marshall White (22.5 puncte), Nick Best (22 puncte), Brian Shaw (21.5 puncte), Stojan Todorchev (21.5 puncte) si Janne Virtanen (18.5 puncte), acesti sase concurenti fiind si cei calificati la disputa finala, din decembrie 2009, de la Gothenburg.
Ultima proba, Atlas Stones a desemnat castigatorul competitiei de la Bucuresti, americanul din Colorado, White fiind cel care a reusit sa ridice cel mai repede pe platforme cele cinci bile de 120 kg, 140 kg, 150 kg, 160 kg si 200 kg.
Paul Parjol la cea de-a doua proba

În spatele cifrelor (și al scandalurilor politice). Mărturii despre suferință și deznădejde în pandemie: „I-am dat prima palmă copilului”
S&P modifică perspectiva la stabilă, de la negativă/ De ce ar trebui să ne intereseze ratingul
Înapoi la „dreptul forței”. Rusia și China pariază riscant pe declinul și neputința Americii de a le înfrunta
INTERVIU Pentru noi, roboții sunt soluții la probleme. Am învățat cum să primim un refuz și cum să câștigăm încrederea celor care investesc în noi / Doi elevi, despre pasiunea lor
Vaccinarea nu este suficientă. Economist român care locuiește la Londra, despre “lecția britanică”