"Pe mine nu ma intereseaza cum au fost cheltuiti banii, ci ma intereseaza obiectivul final", a fost explicatia ministrului Tineretului si Sportului, Monica Ridzi, la conferinta de presa organizata joi. MTS a fost acuzat ca a cheltuit 628.000 de euro din bugetul ministerului pentru organizarea evenimentelor din 2 mai, de Ziua Tineretului.

"Pe mine nu ma intereseaza cum au fost cheltuiti banii, ci ma intereseaza obectivul final. Acesta a fost indeplinit, am reusit sa strangem 100.000 de oameni la evenimentele din toata tara", a spus ministrul la conferinta de presa.

De Ziua Tineretului, Ministerul Tineretului si Sportului a organizat concerte in Bucuresti, pe plaja din Costinesti si in alte locuri din tara. Pentru aceste evenimente, MTS a cheltuit 628.000 de euro din buget, a anuntat Gazeta Sporturilor. In urma unei anchete Gsp, MTS a fost acuzat ca a acordat aceasta suma unor "firme de apartament" fara a organiza o licitatie.

"MTS a transmis invitaţii de participare cu documentatia de atribuire anexata, catre 3 potentiali ofertanti (System Management Solution, Artisan Consulting si Compania de Publicitate Mark). Acestia au fost selectati din randul companiilor care au trimis la inceputul mandatului o serie de propuneri de proiecte pe care Ministerul le-ar fi putut derula. Doar doua companii au depus oferte, separate, pentru fiecare din cele 3 caiete de sarcini din documentatia de atribuire. In functie de pretul ofertat pentru fiecare eveniment in parte (criteriul de departajare/atribuire fiind “pretul cel mai scazut”), au fost selectati castigatorii, cu care s-au incheiat contractele pentru fiecare eveniment in parte", a explicat MTS prin intermediul unui comunicat de presa.

Ofertele primite de la cele doua firme au fost urmatoarele, potrivit comunicatului MTS:

Eveniment Bucuresti:

S.C. ARTISAN CONSULTING S.R.L. – 985.850 Lei (fara TVA);

S.C. COMPANIA DE PUBLICITATE MARK S.R.L. – 1.065.200 Lei (fara TVA);

Eveniment Costinesti:

S.C. ARTISAN CONSULTING S.R.L. – 1.230.600 Lei (fara TVA);

S.C. COMPANIA DE PUBLICITATE MARK S.R.L. – 1.160.651 Lei (fara TVA);

Eveniment tara:

S.C. ARTISAN CONSULTING S.R.L. – 431.620 Lei (fara TVA);

S.C. COMPANIA DE PUBLICITATE MARK S.R.L. – 535.219 Lei (fara TVA).

Ziua Tineretului este sarbatorita, la date diferite, in functie de fiecare tara in parte. Romania si-a instituit ziua de 2 Mai ca Zi Nationala a Tineretului, prin lege, in anul 2004, dupa ce in perioada comunista aceasta fusese singura zi de sarbatoare legala pentru tineret. Conform actului normativ, toate autoritatile administratiei publice centrale si locale ce au atributii in domeniul educatiei, culturii, sportului, cercetarii, turismului, protectiei mediului, sanatatii si finantelor au obligatia sa sustina financiar si organizatoric respectivul eveniment.