Michael Phelps, multiplul campion olimpic, a fost invins de francezul Frederik Bousquet in finala probei de 100 metri liber din cadrul reuniunii de natatie care a avut loc la Charlotte, in Carolina de Nord. Castigator a opt medalii de aur la Beijing, Phelps a revenit in activitate dupa o pauza de noua luni.

Suspendat pret de trei luni de Federatia Americana de Natatie pentru ca a consumat canabis, Phelps a revenit in circuitul profesionist cu ocazia acestei reuniuni, dupa o pauza totala de noua luni de la sportul de performanta.

Busquet, cel care l-a intrecut pe Michael, este detinatorul celei de-a treia performante in proba de 100 metri liber, acesta devansandu-l pe Glontul din Baltimore cu 82 de sutimi de secunda.

"Mi-am folosit forta si viteza pentru a pleca cat mai rapid posibil. Este o victorie importanta pentru mine", a declarat Busquets.

"As fi avut nevoie de viteza lui Fred ( nr. Bousquet) pe primii 50 m. El este incredibil. Oricum, aceasta cursa ma va motiva si ma va ajuta sa ma pun la punct cu anumite probleme", a declarat Michael Phelps.