Lance Armstrong si colegii sai de la Astana au inceput a saptea etapa a Turului Italiei, desfasurata intre Innsbruck si Chiavenna, fara tricourile oficiale. Aceasta masura de protest a ciclistilor Astanei vine dupa ce sponsorii nu i-au mai platit de cateva luni.

Opt din cei noua ciclisti ai echipei nu au imbracat tricoul oficial, Andrey Zeits fiind singurul care a decis sa porneasca in cea de-a saptea etapa cu acelasi echipament ca si pana acum.

"Solutiile pe care ni le-au promis nu au venit si nu vrem sa ne prefacem ca totul este in regula. Avem probleme. In special de ordin financiar. Ciclistii nu sunt linistiti, chiar daca incearca sa se axeze pe cariera. De aceea, am decis sa nu obligam pe nimeni sa poarte tricoul echipei", a declarat Johan Bruyneel, directorul echipei Astana, potrivit publicatiei spaniole As.

Uniunea Internationala de Ciclism a dat Astanei ultimatum pana pe 31 mai pentru a-si rezolva situatia financiara. In caz contrar, echipa risca o suspendare.

Lance Armstrong isi cauta acum singur sponsori din Statele Unite ale Americii, aceasta fiind unica sa sansa de a putea participa la Turul Frantei din iulie.