Un exemplu pentru toti tinerii. Asa ar trebui sa fie Tom Daley. Sportivul de 14 ani a intrat in atentia publicului in momentul in care a reprezentat Marea Britanie la Jocurile Olimpice de la Beijing, din 2008, devenind cel mai tanar competitor al Marii Britanii, dar si cel mai tanar sportiv care ajunge in finala JO. Din pacate, faima nu i-a adus numai bine. Recent, tatal sau l-a retras de la scoala de unde invata din cauza hartuirilor repetate la care era supus tanarul.

Tom a terminat pe locul sapte la proba de Sarituri de pe platforma de 10m la Beijing. Emotii, bucurii, felicitari... dar dupa olimpiada, a revenit la scoala, unde colegii sai au inceput sa-l hartuiasca.

Picatura care a umplut paharul

De curand, un baiat dintr-o clasa mai mare l-a incoltit si i-a spus: "Cat valoreaza picioarele alea? O sa ti le rupem"."Ceea ce se intampla e grav. E tachinat de fiecare data pe coridorul scolii, in clasa colegii arunca pixuri si creioane in el. Unii chiar l-au amenintat ca-i rup picioarele. Aceasta a fost picatura care a umplut paharul. Scoala a avut numeroase ocazii de a face ceva, dar nu a facut nimic. Are toata scoala in spate si stie ca nu poate reactiona in niciun fel deoarece a doua zi va fi peste tot in ziare. Este doar gelozie - nu poate fi altceva", a declarat tatal lui Tom Daley, potrivit presei britanice.

Suport toate acestea pentru ca fac ceea ce-mi place (Tom Daley)

Daley nu a tacut si a marturisit ca a fost atacat de colegii sai din scoala la care invata, din Devon: "Am ignorat cand ma strigau diver boy sau Speedo boy imediat dupa ce m-am intors de la Beijing, in speranta ca se vor satura si vor inceta. Problema e ca n-au facut-o si chiar cei mai tineri decat mine li se alatura. Am ajuns in situatia in care imi zic: La naiba cu toate astea. Nu vreau sa ma mai intorc la scoala! In pauze pur si simplu stau in clasa".

"E trist si enervant ca nu pot sa am o viata normala la scoala, dar suport toate astea pentru ca fac ceea ce imi place. Sunt norocos ca am patru prieteni foarte buni. Ei fie stau in clasa cu mine, fie cautam un loc indepartat in curtea scolii unde sa nu ne vada nimeni. Am fani in afara scolii. Dar la scoala este exact pe dos: toti ma urasc", a adaugat Daley, care a fost laudat de presa din Marea Britanie pentru curajul sau de a marturisi ceea ce i se intampla.

Ajutor psihologic pentru Daley

Directorul scolii, Katrina Borowski a declarat ca incearca sa rezolve problema rapid si ferm. Dar acest lucru nu este de ajuns pentru parintii sportivului, care l-au retras deja de la scoala. O institutie de invatamant particulara si-a exprimat deja dorinta de a-l primi.

Oficialii federatiei britanice de natatie sunt alaturi de Tom si i-au oferit ajutor psihologic pentru ca acest lucru sa nu-i afecteze cariera.

Tom Daley la SeaWorld