Campionul olimpic Usain Bolt a cerut suma de 250.000 de dolari pentru a participa la Marele Premiu din Abuja (Nigeria), in 5 mai. Organizatorii au declarat ca nu pot sa ii ofere atat de mult si negociaza cu atletul pentru a tine un seminar despre beneficiile sportului in fata tinerilor atleti nigerieni. Iar pentru acest lucru, organizatorii sunt dispusi sa ii ofere 100.000 de dolari.

"Cei 250.000 de dolari sunt tariful sau actual pentru a concura. Ceea ce incercam noi acum sa facem este sa-l convingem sa tina un discurs tinerilor, lucru pentru care l-am plati cu 100.000 de dolari. Suntem in negocieri", au declarat organizatorii cursei de la Abuja, potrivit agentiei spaniole EFE.

Pretul ridicat pe care il cere jamaicanul are o explicatie. Atletul are o agenda destul de incarcata in acea perioada. Bolt va participa cu trei zile inainte de cursa din Nigeria la Manchester, iar peste alte trei zile in Qatar.

La Marele Premiu din Abuja vor participa si rivalii lui Usain Bolt: compatriotul sau Asafa Powell, americanul Tyson Gay si nigerianul Olusoji Fasuba.