Lance Armstrong e pe cale sa rateze cel mai important Tur din ciclismul international. Agentia Franceza de Anti-Doping (AFLD) i-ar putea interzice participarea la Turul Frantei deoarece americanul nu a respectat obligatia de a sta sub permanenta supraveghere a comisarului ce trebuia sa-i faca testele antidoping.

Armstrong se afla impreuna cu managerul echipei Astana, Johan Bruyneel, in Franta, cand comisarul a vrut sa-l supuna unor noi teste. "Comisarul era ciudat, era singur. Parea suspect", a declarat texanul. Bruyneel a sunat la Uniunea Internationala de Ciclism pentru a verifica daca acel om era intr-adevar cine pretindea.

AFLD a anuntat in cursul acestei saptamani ca Armstrong risca o masura disciplinara pentru ca nu a respectat obligatia de a sta sub permanenta supraveghere a unui comisar ce trebuia sa-i faca o serie de controale antidoping. Orice sanctiune pe care ar putea-o primi americanul va fi valida doar pe teritoriul francez.

Relatiile americanului cu Amaury Sport, organizatorii Turului Frantei nu sunt deloc bune. Cand Armstrong si-a anuntat revenirea in ciclism, organizatorii au catalogat aceasta decizie ca fiind una jenanta.

"Este o probabilitate destul de mare ca ei sa-mi interzica participarea la Tur. E pacat. Turul este ceva ce eu iubesc foarte mult, o cursa la care vreau sa particip, sa fiu competitiv. Sa castig sau sa-i ajut pe Alberto Contador sau Levi Leipheimer sa obtina o victorie. Vom vedea. Reintoarcerea mea a fost importanta din doua motive. Evident mai am o pasiune pentru ciclism, dar cel mai important am o pasiune pentru lupta globala impotriva cancerului. E decizia lor, e tara lor, evenimentul lor, sunte regulile lor asa ca trebuie sa jucam dupa ele", a declarat ciclistul in varsta de 37 de ani.

Armstrong nu a fost niciodata depistat pozitiv, iar anul trecut AFLD i-a cerut permisiunea sa testeze din nou mostrele din 1999, dar texanul a refuzat deoarece crede ca acele teste ar putea fi compromise.