Regina Yu-na, asa cum e numita de fanii ei sud-coreeanca Kim Yu-na, a devenit, duminica la Los Angeles, campioana mondiala la patinaj artistic. Patiantoarea asiatica a doborat si un record mondial, devenind prima femeie care obtine peste 200 de puncte. Canadianca Joannie Rochette si Miki Ando (Japonia) au obtinut medaliile de argint, respectiv bronz.

Mai citeste si: Aliona si Robin, perechea de aur a Germaniei la CM de patinaj artisitic / Americanul Evan Lysacek, noul campion mondial / Rusii, campioni mondiali la proba de dans

Kim Yu-na a obtinut 207,71 puncte si a doborat recordul detinut de Mao Asada. In 2006, patinatoarea din Japonia acumulase 199,52 puncte. "Nu ma intereseaza cele 200 de puncte. Am avut o evolutie foarte buna. Visam sa devin campioana mondiala si acum am reusit", a declarat sud coreeanca.

Romanca Roxana Luca a ratat calificarea pentru programul liber la Campionatul Mondial de patinaj artistic, dupa ce sambata la programul scurt a obtinut 33,28 puncte si s-a clasat pe locul 36.

1. Kim Yu-na (Coreea de Sud)

2. Joannie Rochette (Canada)

3. Miki Ando (Japonia)