Etiopianul Gebre-egziabher Gebremariam si kenyanca Florence Kiplagat sunt noii campioni mondiali la cros. Fara participarea castigatorilor de anul trecut, competitia de la Amman a oferit doua curse cu final incordat si castigatori surpriza.

Kenenisa Bekele nu si-a putut apara titlul deoarece nu a participat la aceasta competitie. Gebremariam s-a desprins de grup cu 50 de metri inainte de final si a castigat cursa de 12 km, fiind cronometrat cu 35 minute si 0,2 secunde.

Si competitia feminina a fost marcata de absenta campioanei en-titre, Tirunesh Dibaba, iar kenyanca Florence Kiplagat a adus dupa 15 ani titlul mondial tarii sale, terminand cursa de 8 kilometri in 26 minute si 13 secunde. Linet Masai a condus aproape toata cursa, dar compatrioata sa s-a desprins pe ultimii 150 metri si a castigat.

"Nu m-am asteptat sa castig. Cursa a fost dificila si a trebuit sa lupt pe tot parcursul ei. Sper ca medalia de aur sa ramana la noi, chiar daca Tirunesh se va intoarce anul viitor", a declarat castigatoarea probei feminine, potrivit AFP.

"Eram sigura ca am castigat si dupa m-am trezit a doua. Dar atat timp cat a castigat Kenya eu sunt fericita. Speram sa facem o surpriza placuta aici", a declarat si castigatoarea medaliei de argint.

Clasamentul probei masculine:

1. Gebre-egziabher Gebremariam (Etiopia)

2. Moses Kipsiro (Uganda)

3. Zersenay Tadesse (Eritrea)

Clasamentul probei feminine:

1. Florence Kiplagat (Kenya)

2. Linet Masai (Kenya)

3. Meselech Melkamu (Etiopia)